Ben jij psychopaat? Doe de test!

Dit raadsel werd door een beroemde Amerikaanse psychiater gebruikt om te testen of iemand psychopaat was. Nadat bleek dat veel seriemoordenaars hetzelfde antwoord gaven op dit raadsel werd het als een serieus meetinstrument ingezet. Een verdachte die het ‘psychopaten antwoord’ gaf, liep kans om op basis daarvan veroordeeld te worden.

Het Raadsel:

Een jonge vrouw komt op de begrafenis van haar moeder haar droomman tegen. Ze vindt hem echt geweldig en is op slag verliefd. Ze wil dolgraag zijn telefoonnummer vragen, maar als ze aan het einde van de dienst naar hem op zoek gaat, kan ze hem -tot haar grote spijt- nergens meer vinden. 

Een week later vermoord die vrouw haar eigen zus, wat is daarvoor het motief?

Denk eerst even rustig na over je antwoord, voordat je het psychopaten antwoord bekijkt.

Klik hier voor het Psychopaten antwoord

Ik heb dit raadsel al aan veel mensen voorgelegd.  Het meest gegeven antwoord is iets in de trant van ‘De zus was er met die man vandoor gegaan, de vrouw vermoorde haar uit jaloezie’.  Dat antwoord is erg relatie en emotiegericht, en duidt daarom niet op psychopathie.

Het psychopaten antwoord is gebaseerd op pure logica. ‘vrouw komt man tegen op begrafenis, man weg. Dus oplossing is: zorgen voor nog een begrafenis.’ Hoewel het me erg onwaarschijnlijk lijkt dat dit laatste scenario in werkelijkheid voor zal komen, is het in mijn ogen toch het leukste en meest juiste antwoord, omdat het de wetten der logica volgt en tegelijk ook iets lugubers heeft. Dus wellicht denk ik in dat opzicht als een psychopaat.

Gelukkig is er ook een test waar ik niet als psychopaat uit de bus kom 🙂

Voor wie nog geen genoeg kan krijgen van de psycho-testjes: