Citaten Adolf Hitler krijgen honderden likes.

Jodenvervolging en volkerenmoord, de meesten van ons kunnen zich amper meer voorstellen dat dit ooit in Europa heeft kunnen gebeuren. Toch krijgen citaten van Adolf Hitler tegenwoordig nog honderden likes, zolang men maar niet doorheeft dat het om citaten van Hitler en andere nazi’s gaat. Hebben we eigenlijk wel wat geleerd van het verleden?

Nazi propaganda

Een Brit was nieuwsgierig hoe beruchte nazi-propaganda uit de jaren 30 het tegenwoordig zou doen. Daarom bedacht hij een sociaal experiment  waarbij hij citaten van Adolf Hitler onder de nieuwsberichten over bootvluchtelingen plaatste op de website van The Daily Mail. Alleen verving hij het woordje ‘joden’ door ‘immigranten’. Een aantal van zijn berichten werd er door de websitebeheerders uitgefilterd, maar de meeste van zijn berichten werden gewoon toegelaten. De resultaten zijn schrikbarend.

Een citaat van de nazi Robert Ley was bijvoorbeeld: “In deze strijd tegen Judah is er geen of/of. Halve maatregelen leiden tot je eigen vernietiging. Judah moet sterven als de mensheid wil overleven. Er is geen andere keuze dan een genadeloze strijd te vechten tegen de Joden in elke vorm.”

Onder een nieuwsbericht waarin stond dat 200 bootvluchtelingen zijn omgekomen plaatste hij: In de strijd tegen migranten is er geen of/of. Halve maatregelen leiden tot je eigen vernietiging. Er is geen andere keuze dan een genadeloze strijd voeren tegen de immigranten in elke vorm.

migrants1

Zoals je hierboven ziet kreeg dit bericht 193 likes en maar 6 negatieve reacties.

Daarna werden er een aantal uitspraken van Hitler tegenaan gegooid: “De Almachtige heeft nooit een luie man geholpen. Hij helpt geen lafaards. Hij helpt geen volk dat zichzelf niet kan bedruipen. Dat principe is hier van toepassing.” Deze uitspraak kreeg 36 likes.

Migrants 2

Een citaat uit Mein Kampf: ”Als het gevecht niet afgemaakt wordt, kijk dan over 500 jaar nog eens naar de Britten. Je zult weinig afbeeldingen van God vinden.” 41 likes, 6 afkeuringen.

migrants 4

Nog een ‘geliefd’  citaat van nazi Robert Ley:

Migrants3

 

Nederlandse fora

Op fora van Nederlandse nieuwssites hoeven de immigranten ook niet op veel sympathie te rekenen

migrants NL

Waar gaan de vluchtelingen naar toe?

Europeanen zijn bang om overspoeld te worden met vluchtelingen, maar in hoeverre is die angst terecht?

Van de vluchtelingen uit Syrie wordt ruim 90% in de regio zelf opgevangen, en maar een heel klein deel in Europa. Zo worden in Libanon (buurland van Syrie) maar liefst 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen opgevangen, terwijl Libanon zelf maar 4,5 miljoen inwoners heeft. Dat betekent dus dat in Libanon 1 op de 5 inwoners een vluchteling uit Syrie is.

In Europa daarentegen, worden slechts 300.000 Syriers opgevangen, terwijl Europa meer dan 500 miljoen inwoners heeft.  Dus Europa telt per 1700 inwoners slechts 1 Syrische vluchteling.

syrische vluchtelingen

Van de asielzoekers in Europa komt in het eerste kwartaal van 2015 slechts 1% naar Nederland, het grootste deel vraagt asiel aan in Duitsland.

asielaanvragen per land

Ik hoop dat als hier ooit een oorlog uitbreekt, de andere landen wat gastvrijer zullen zijn dan wij.

 

Bronnen: