Solliciteren en aantrekkelijkheid
Aantrekkelijke mensen hebben een betere kans op de arbeidsmarkt!

Aantrekkelijke mensen hebben maar liefst 20% meer kans om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit blijkt uit onderzoek van het SCP. Als het aankomt op kansen op de arbeidsmarkt, blijken uiterlijk en zelfvertrouwen meer invloed te hebben  dan opleiding, etniciteit, leeftijd en geslacht. Bij werk met een laag opleidingsniveau is uiterlijk (en dus niet werkervaring) zelfs de doorslaggevende factor!

Betekent dit dat minder aantrekkelijke mensen nu verslagen thuis moeten gaan zitten? Gelukkig niet! Het onderzoek van het SCP definieert uiterlijk namelijk aan de hand van 3 kenmerken: aantrekkelijkheid, fitheid en zelfvertrouwen. Met name aan de laatste twee valt – met een beetje inzet – veel te verbeteren, zonder hiervoor een plastisch chirurg te hoeven bezoeken!

Social media sites

Bij het beoordelen van binnengekomen sollicitatiebrieven nemen recruiters en werkgevers vaak een kijkje op de social media-sites van de kandidaten. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel ergens een profiel met een foto erop staan, dus het is niet zo gek dat we beoordeeld worden op ons uiterlijk.

Nu kun je misschien denken dat het beter is om je social medisa-profielen af te schermen of er gewoonweg geen te nemen, maar uit onderzoek blijkt dat werkgevers kandidaten zonder facebook-profiel als ‘verdacht’ ervaren. Dat vergroot je kans op een baan dus in elk geval niet.

Zelfvertrouwen uitstralen op een foto

Solliciteren begint dus met een goede profielfoto. Het is belangrijk dat je foto zelfvertrouwen uitstraalt. Want als jij niet eens in jezelf gelooft, waarom zou een werkgever dat dan wel doen?

Hoe maak je een foto waarop je zelfvertrouwen uitstraalt?
Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt op het moment dat de foto wordt genomen. Iemand die zich oncomfortabel voelt zal geen natuurlijke en zelfverzekerde uitstraling hebben. Je kunt je foto laten maken door een vriend of met de zelfontspanner, dit is in elk geval goedkoop en makkelijk.

Een andere optie is om je foto door een professionele fotograaf te laten maken. Een echt goede fotograaf weet mensen namelijk genoeg op hun gemak te stellen om een natuurlijke gezichtsexpressie naar voren te krijgen. Bovendien kan een professionele fotograaf je foto er professioneel uit laten zien door bijvoorbeeld de belichting en achtergrond aan te passen.

Vraag naar de mening van anderen!

Een foto waarop jij jezelf er zelfverzekerd uit vindt zien, hoeft op anderen helemaal niet zo over te komen. Het is het meest zinvol om foto-feedback te vragen aan mensen die werkzaam zijn in het werkveld waar jij graag aan de slag wilt. In de commerciële sector kan men immers andere ideeën over wat een goede foto is dan in bijvoorbeeld de sociale sector.

Als je zelf geen publiek kunt vinden om je foto’s te laten beoordelen, dan kun je gebruik maken van de gratis website photofeeler.com. Daar kun je gratis foto’s online zetten die dan door anderen beoordeeld worden op competentie, vriendelijke uitstraling en invloedrijkheid. De enige tegenprestatie die ze vragen is dat jij ook foto’s van anderen beoordeelt.

Op deze website komen vaak goede tips naar voren om je foto’s te verbeteren. Het enige nadeel eraan is dat je niet weet door wie je foto’s beoordeeld worden. De site wordt gebruikt door mensen van over de hele wereld, en het kan natuurlijk best zo zijn dat Japanners en Amerikanen bijvoorbeeld een andere kijk dan Nederlanders hebben, op hoe een aantrekkelijke, zelfverzekerde foto eruit zou moeten zien.

Wissel af!

Als je merkt dat een bepaalde manier van jezelf presenteren niet werkt, probeer dan eens iets anders. Gebruik een serieuze foto, een gekke foto, laat je foto juist weg, verwijs naar een filmpje waarin je jezelf introduceert of wat voor creatiefs je ook maar kunt bedenken. Een keer de plank misslaan bij het uitproberen is minder erg dan tijden lang op een dood spoor blijven zitten!

Is het nodig om een foto bij je CV te voegen?

Als je als hoogopgeleide solliciteert op een functie is het doorgaans niet nodig om een foto mee te sturen. Werkgevers kunnen je foto tenslotte ook bekijken op social mediasites zoals linkedin en facebook. Als je verwacht dat je CV genoeg nieuwsgierigheid wekt om werkgevers naar je linkedin pagina te lokken, dan kun je beter geen foto bij je CV voegen, dat leidt de aandacht af van je kwaliteiten en ervaring.

Alleen als je denkt dat je CV gelijk in de prullenbak zal belanden (bv vanwege een gebrek aan werkervaring) tenzij jij je foto bijvoegt, dan is het wel een goed idee.

Aangezien voor functies met een laag opleidingsniveau uiterlijk van groter belang is dan werkervaring, kunnen laagopgeleide mensen beter wel een foto bij hun CV voegen.

Zelfvertrouwen tijdens het gesprek

Nu kun je nog zo’n zelfverzekerde profielfoto hebben, als je tijdens het sollicitatiegesprek ontzettend onzeker en nerveus overkomt, dan val je alsnog door de mand. Natuurlijk begrijpt een werkgever ook wel dat mensen een beetje zenuwachtig zijn voor zo’n gesprek, maar werkgevers vinden het belangrijk dat het beeld dat ze van jou krijgen, consistent is met het beeld dat je van jezelf laat zien op de social media.

Maar wat als jij jezelf niet ziet als een zelfverzekerd persoon? Is je kans op een baan dan verkeken? Gelukkig niet, zelfverzekerd overkomen kun je namelijk aanleren.

Goede voorbereiding is belangrijk om zelfverzekerd over te komen tijdens een sollicitatiegesprek. Lees de website van de werkgever door en zet voor jezelf eens op papier wat jouw motivatie, sterke punten en aandachtspunten zijn, waarom je juist daar wilt werken, voorbeelden uit je vorige baan waarmee je aantoont dat jij over de vaardigheden beschikt die ze zoeken, etc. En de belangrijkste tip die ik je wil meegeven: oefen het sollicitatiegesprek! Oefen het gesprek van te voren met een vriend, net zo lang tot jij je comfortabel genoeg voelt om op sollicitatiegesprek te gaan.

Fitheid

Fitheid houdt in dat je zowel geestelijk als lichamelijk in goede conditie bent en dat ook uitstraalt. Mensen zien graag dat jij gezond bent en je goed voelt. Factoren die je er minder ‘fit’ uit laten zien zijn bijvoorbeeld zichtbare vermoeidheid, fors overgewicht en een slecht gebit.

Leeftijd blijkt hierbij gelukkig nauwelijks een rol te spelen, oudere kandidaten kunnen er net zo goed fit uitzien! Blijf dus goed voor jezelf zorgen zodat je zo fit mogelijk op sollicitatiegesprekken zult verschijnen!

Literatuur:

Verschil in Nederland: Sociaal en Cultureel Rapport 2014